Kérjük, támogassa Ön is az EUFA Alapítványt!

Kedves Partnerünk!

Kérjük, támogassa Ön is az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítványt adója 1%-val, hogy egyre több munkavállalóval járulhassunk hozzá a foglalkoztatás bővítéséhez!

Az EU-FA immáron négy éves fennállása óta elsősorban a hátrányos helyzetű csoportoknak – közülük is kiemelten a rehabilitációra szoruló rétegnek -, valamint fiataloknak nyújt segítséget, különös figyelmet szentelve a 25 év alatti korosztályra.

2012-ben a Vakok Intézetével közösen elértük, hogy vakok és gyengénlátók is elvégezhessék a PSZÁF által előírt pénzügyi vizsgát, mely szakképesítésnek köszönhetően számtalan új lehetőség nyílik a látássérültek előtt a pénzügyi területen való elhelyezkedésre. Egy vezető pénzpiaci intézménnyel kötött szerződésünk és a munkájukhoz általunk rendelkezésre bocsátott hardverek és szoftverek biztosítják számukra az elhelyezkedési lehetőséget, a megfelelő munkavégzés körülményeit, melyet távmunka keretében – az informatika korszerű eszközeivel irányítva – végeznek.

A megváltozott munkaképességűek mellett nagy hangsúlyt kapnak tevékenységünkben a fiatal pályakezdők. Az ő integrációjuk elsősorban hazai és nemzetközi önkéntesség révén teljesül, kiemelten az EVS Programban (European Voluntary Service) való részvételünkkel.

Az elhelyezkedni vágyó fiatalok számára rendszeres képzést és tanácsadást biztosítunk a felvételükhöz szükséges kompetenciák fejlesztésére, cégek számára pedig bemutatjuk a fiatalok foglalkoztatásának előnyeit.

A jövőben szeretnénk eddigi tevékenységeinket folytatni, új lehetőségekkel és megbízásokkal bővíteni a szolgáltatásunkat, növelni a megváltozott munkaképességű foglalkoztattak számát, illetve a fiatalok elhelyezkedési esélyeit. Ehhez és töretlen fejlődésünkhöz nélkülözhetetlen az önkéntes felajánlás, mely működésünket segíti.

Kérjük, támogassa Ön is Alapítványunkat adója 1%-val!

Adószámunk: 18023680-1-43

Köszönettel:

Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány

Postacím: 1115 Budapest, Thallóczy utca 25/b. fszt. 2.

2019. évi nyertes pályázatok

 

1. Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.

Kezelő: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Döntéshozó: Nemzeti Összetartozás Kollégium

Pályázati azonosító: NEA-NO-19-Ö-V-0058

Nyert összeg: 2.300.000 Ft

2017. évi nyertes pályázatok

 

1. Civil szervezetek szakmai programjának támogatása

Kezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Döntéshozó: Nemzeti Összetartozás Kollégium

Nyert összeg: 600.000 Ft

 

Támogatás a fogyatékkal élők elhelyezkedéséhez

A Szerencsejáték Zrt. egymillió forintos támogatásának köszönhetően vak és gyengén látó munkavállalók foglalkoztatását tudta megvalósítani az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány (EUFA) a tavalyi évben.

 

Civil kezdeményezésre jött létre 2009 decemberében az EUFA – Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány. A munkaerőpiacon hátránnyal induló, ezért az elhelyezkedésre szinte esélytelen álláskeresőknek nyújt kapaszkodót a munkaerő piacra történő visszavezetésük során. – A testi fogyatékkal élők és az alulképzett fiatalok munkára történő felkészítését segítjük elő partnerszervezeteinkkel közösen, képzés, rehabilitáció vagy a munkahely kiépítés eszközeivel. Partnereink iskolák, gyakorlati képzőhelyek, illetve rehabilitációs egyesületek, ahol magasan képzett pedagógusok, szociális munkások, rehabilitációs szakemberek állnak rendelkezésre.

– A képzést, illetve a fogyatékkal élők esetében a rehabilitációt követően fő támogatónkon az euCSOPORT-on keresztül igyekszünk támogatottjainkat különböző termelő és szolgáltató vállalatokhoz elhelyezni. Nagy hangsúlyt fektetünk a mentorálásra, így nem csak a munkába állás előtt, hanem azt követően is nyomon követjük a kiválasztott munkavállalók sorsának alakulását. Az esélyegyenlőség alapján fontosnak tarjuk, hogy mentoráltjaink egyéni igényeik, képzettségük és szakmai felkészültségük alapján bekerülhessenek az aktív munkavégzők világába, és a társadalom hasznos tagjaivá váljanak – szögezi le az elnök.

A tavalyi évben a Szerencsejáték Zrt. adományából MAGic és JAWS nevű programot, valamint egy Samsung típusú notebook-ot vásárolt az Alapítvány, melynek igen nagy hasznát vette a kiválasztott munkavállalói kör betanításánál és a munkavégzésre történő felkészítésénél.

www.szerencsejatek.hu