Támogatás

Kérjük, támogassa Ön is az EUFA Alapítványt!

Adószám: 18023680-1-43

Részletek

2017. évi nyertes pályázatok

 

1. Civil szervezetek szakmai programjának támogatása

Kezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Döntéshozó: Nemzeti Összetartozás Kollégium

Nyert összeg: 600.000 Ft

 

Támogatás a fogyatékkal élők elhelyezkedéséhez

A Szerencsejáték Zrt. egymillió forintos támogatásának köszönhetően vak és gyengén látó munkavállalók foglalkoztatását tudta megvalósítani az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány (EUFA) a tavalyi évben.

 

Civil kezdeményezésre jött létre 2009 decemberében az EUFA – Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány. A munkaerőpiacon hátránnyal induló, ezért az elhelyezkedésre szinte esélytelen álláskeresőknek nyújt kapaszkodót a munkaerő piacra történő visszavezetésük során. – A testi fogyatékkal élők és az alulképzett fiatalok munkára történő felkészítését segítjük elő partnerszervezeteinkkel közösen, képzés, rehabilitáció vagy a munkahely kiépítés eszközeivel. Partnereink iskolák, gyakorlati képzőhelyek, illetve rehabilitációs egyesületek, ahol magasan képzett pedagógusok, szociális munkások, rehabilitációs szakemberek állnak rendelkezésre.

– A képzést, illetve a fogyatékkal élők esetében a rehabilitációt követően fő támogatónkon az euCSOPORT-on keresztül igyekszünk támogatottjainkat különböző termelő és szolgáltató vállalatokhoz elhelyezni. Nagy hangsúlyt fektetünk a mentorálásra, így nem csak a munkába állás előtt, hanem azt követően is nyomon követjük a kiválasztott munkavállalók sorsának alakulását. Az esélyegyenlőség alapján fontosnak tarjuk, hogy mentoráltjaink egyéni igényeik, képzettségük és szakmai felkészültségük alapján bekerülhessenek az aktív munkavégzők világába, és a társadalom hasznos tagjaivá váljanak – szögezi le az elnök.

A tavalyi évben a Szerencsejáték Zrt. adományából MAGic és JAWS nevű programot, valamint egy Samsung típusú notebook-ot vásárolt az Alapítvány, melynek igen nagy hasznát vette a kiválasztott munkavállalói kör betanításánál és a munkavégzésre történő felkészítésénél.

www.szerencsejatek.hu