Hírek

Az euFA – Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány 2017. 03. 08. és 09. között kiállítóként vett részt az HVG Állásbörzén.

A HVG Állásbörze egy több, mint 10 éves múltra visszatekintő rangos esemény, mely célja összekötni a főképp pályakezdő munkavállalókat a különböző álláslehetőségeket kínáló cégekkel. A megjelenő vállalatok és munkaadók nagy száma miatt rengeteg különböző munkaajánlat közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő állást. Többek között a munkalehetőségek színes palettája az oka a rendezvény sikerességének. Mind a kiállítók, mind a börzére érkező érdeklődők száma évről-évre nő, idén több, mint 11.000 fő látogatott ki munkakeresés, vagy a különböző érdekes, fejlődést szolgáló programokon való részvétel céljából.

Alapítványunk – hasonlóan korábbi megjelenéseinkhez – azzal a céllal vett részt a rendezvényen, hogy az érdeklődőket megismertesse tevékenységünkkel, illetve támogassa az elsősorban magyar anyanyelvű pályakezdő, megváltozott munkaképességű, illetve hátrányos helyzetű fiatalok mind hazai szintű, mind az Európai Unió területén belüli elhelyezkedését. Az álláskeresők részletes tájékoztatást kaptak aktuális munkalehetőségeinkről, személyre szabottan a munkaerőpiac helyzetéről, illetve korábbi tapasztalatuknak és iskolázottságuknak megfelelő lehetőségeikről.

Emellett kiemelt célunk volt, hogy a munkakeresőket gyakorlati tanácsokkal is ellássuk, mind önéletrajzuk módosításával, mind az állásinterjún való megfelelő viselkedéssel kapcsolatban. Segítettünk nekik feltérképezni, hogy milyen terület érdekli őket a leginkább, illetve ezzel kapcsolatban vázoltunk a lehetséges karrierutakat, lehetőségeket, illetve a szükséges oktatási hátteret, bementi feltételeket.

Az álláskereséssel kapcsolatos tevékenységeink mellett szemléletformálást is végeztünk, felhívva a figyelmet az olyan Európai Uniót érintő társadalmi problémákra, melyek megoldása az egyén szintjén lehetséges. A tevékenységünkre nyitottakat regisztrációs lap segítségével felrögzítettük, vagy papír alapon kértük el önéletrajzukat.

 

 

EUFA az Educatio Kiállításon

Az euFA – Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány 2017.01.19 és 21 között kiállítóként vett részt az Educatio Kiállításon.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a fiatalok felsőoktatással kapcsolatos kérdéseikre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. A több napos seregszemlén mintegy 150 kiállító és több, mint 43.000 látogató vett részt.

Az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány azzal a céllal vett részt a rendezvényen, hogy a fiatalokat megismertesse az Alapítvány teljeskörű tevékenységével, mely szerint elsődleges célunk, hogy főként a fiatalok és a magyar anyanyelvűek elhelyezkedését, és tartós foglalkoztatását elősegítsük Magyarországon, és az Európai Unión belül. Ennek keretében feltérképezzük a hazai és az EU-n belüli hiányszakmákat, s a munkavállalók szakmai képzésének, átképzésének költségét részben vagy egészben átvállaljuk, ezáltal támogatjuk elhelyezkedésüket a preferált területen.

Célkitűzéseink között szerepel még a hátrányos helyzetű (megváltozott munkaképességű, GYES-ről, GYED-ről visszatérők, tartósan álláskeresők, pályakezdő álláskeresők) munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése, szakmai képzése, átképzése.
A tájékoztatáson felül egy kiemelt víziónkat tudtuk a gyakorlatban hasznosítani miszerint a jövőbeli munkavállalók elhelyezkedési esélyeinek további javítása érdekében a helyszínen állásinterjúra felkészítő tréningeket, munkavállalási tanácsadásokat tartottunk, mentoráltuk a pályakezdőket.

Olyan fiatalokat kerestünk, akik szeretnék megváltoztatni a jelent az Európai Unió valamely fontosabb területével kapcsolatban, valamint olyan ötleteket vártunk,, melyek nemcsak az egyén, hanem a társadalom egy csoportjának helyzetét, nézőpontját, gondolkozásmódját, információkészletét, rálátását, hozzáállását is megváltoztatják, alakítják vagy formálják. Közösen gondolkodtunk az érdeklődő fiatalokkal, olyan programokban melyek 1 év alatt kivitelezhetőek, és ezalatt jelentős változást, eredményt érhetünk el. Regisztrációs lapok segítségével minden érdeklődőt beregisztráltunk, aki nyitott volt az Alapítvány valamely tevékenysége iránt. Sokan kérdezősködtek a külföldi önkéntesség kapcsán is.
Összesen 990 főt sikerült közvetlenül elérni a rendezvényen, akik reményeink szerint a közeljövőben bizalommal fordulnak majd hozzánk.

Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány fényképe.Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány fényképe.

 

2013. Április – Beszámoló munkaügyi konferenciánkról

EUFAFókuszban a hatékony foglalkoztatás! – címmel 2013. április 17-én a Magyar Iparszövetséggel közösen tartotta konferenciáját az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány.

Az OKISZ Inkubátorházban megrendezett eseményt Mathesz József, az EUFA elnöke nyitotta meg. Ezt követően Német Gábor, az Alapítvány munkatársa számolt be a legutóbbi konferencia óta eltel másfél év munkájáról, az elért eredményekről.

A továbbiakban dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke beszélt a 2013-as évre várható foglalkoztatás bővítésről. Dr. Vadász György előadását Drimál István, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Tanácsadó Osztályának elnöke egészítette ki a munkaerő-piaci helyzet 2012-es évi statisztikai adataival, illetve a 2013-ra várható előrejelzésekkel.

Egy rövid kávészünet után Hoffmann Gábor Csaba, az EU-Csoport munkaügyi és HR tanácsadója hatékony és törvényes foglalkoztatási lehetőségekről adott tanácsot a megjelenteknek, melyet Kertész Béla, az Unio Consult Kft. adó- és stratégiai tanácsadója követett, kihangsúlyozva a kontrolling szerepét a hatékony emberi erőforrás menedzsmentben. Az előadásokat lezáróan Dobay Pál, a Progen Kft. vezető tanácsadója mutatta be az ERP programok szerepét a folyamatszervezésben.

Az előadásokat követően állófogadás keretében fogyaszthatták el ebédjüket a meghívottak.

Üdvözlettel:

Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány

Mondjon NEMET a munkanélküliségre! – Támogassa Ön is adója 1%-val az EUFA Alapítványt!

Adószámunk: 18023680-1-43

 

Köszönjük támogatását!

IMG_7492IMG_7483IMG_7499IMG_7525IMG_7532IMG_7569IMG_7733IMG_7790IMG_7817IMG_7922IMG_7680IMG_7894IMG_7886IMG_7906IMG_7895

 

 

 

2012. szeptember – EVS Training – SOHO – Sending Organization and Hosting Organization

A modern világban a társadalmi szerepvállalás egyének és vállalatok számára is egyaránt kiemelt területnek minősül. Hazánkban is egyre több fiatal fedezi fel az önkéntes munkavégzés azon előnyeit, melyek az egyéni képességek és tapasztalatok mélyítése révén generálódnak.

Munkatársunk, Tóth Károly képviselte alapítványunkat az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) küldő és fogadó non-profit szervezetei számára átfogó képzést nyújtó konferencián.

Az EU-FA alapítvány, mint hivatalos küldő szervezet örömmel vesz részt európai projektek megvalósításában, és határozottan kiáll az önkéntesség fontossága mellett.

További információért látogass el honlapunkra:

www.eu-fa.hu

 

 

 

2011. október – SALTO-YOUTH INCLUSION; Bridges to Work Szeminárium

Munkatársunk, Tóth Károly képviselte alapítványunk az EU foglalkoztatáspolitikájához szorosan kapcsolódó nemzetközi rendezvényen. Az esemény a fiatalok munkanélküliségi rátájának emelkedésével kapcsolatos európai trendek elemzése köré épült, kiemelt figyelmet fordítva a non-formális képzési lehetőségek területére.

Európa egyik legfontosabb feladata a munkanélküliség és ezen belül is a strukturális munkanélküliek helyzetének rendezése. A tréning során a résztvevők kis létszámú, interaktív foglalkozások keretein belül, szituációs játékok segítségével igyekeztek egymás nézőpontjait megérteni, és közös erővel lehetséges megoldásokat találni.

A rendezvény eredményeképpen Alapítványunk 2012. áprilisban hivatalosan is akkreditált küldő szervezetévé vált az EVS – European Voluntary Service – programnak.

Több információt a következő honlapon talál:

www.SALTO-YOUTH.net/Inclusion

www.eu-fa.hu

 

 

Újpest TV riport

 

Újpesti megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmazó üzemünk