Hírek

2013. Április – Beszámoló munkaügyi konferenciánkról

EUFAFókuszban a hatékony foglalkoztatás! – címmel 2013. április 17-én a Magyar Iparszövetséggel közösen tartotta konferenciáját az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány.

Az OKISZ Inkubátorházban megrendezett eseményt Mathesz József, az EUFA elnöke nyitotta meg. Ezt követően Német Gábor, az Alapítvány munkatársa számolt be a legutóbbi konferencia óta eltel másfél év munkájáról, az elért eredményekről.

A továbbiakban dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke beszélt a 2013-as évre várható foglalkoztatás bővítésről. Dr. Vadász György előadását Drimál István, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Tanácsadó Osztályának elnöke egészítette ki a munkaerő-piaci helyzet 2012-es évi statisztikai adataival, illetve a 2013-ra várható előrejelzésekkel.

Egy rövid kávészünet után Hoffmann Gábor Csaba, az EU-Csoport munkaügyi és HR tanácsadója hatékony és törvényes foglalkoztatási lehetőségekről adott tanácsot a megjelenteknek, melyet Kertész Béla, az Unio Consult Kft. adó- és stratégiai tanácsadója követett, kihangsúlyozva a kontrolling szerepét a hatékony emberi erőforrás menedzsmentben. Az előadásokat lezáróan Dobay Pál, a Progen Kft. vezető tanácsadója mutatta be az ERP programok szerepét a folyamatszervezésben.

Az előadásokat követően állófogadás keretében fogyaszthatták el ebédjüket a meghívottak.

Üdvözlettel:

Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány

Mondjon NEMET a munkanélküliségre! – Támogassa Ön is adója 1%-val az EUFA Alapítványt!

Adószámunk: 18023680-1-13

 

Köszönjük támogatását!

IMG_7492IMG_7483IMG_7499IMG_7525IMG_7532IMG_7569IMG_7733IMG_7790IMG_7817IMG_7922IMG_7680IMG_7894IMG_7886IMG_7906IMG_7895

 

 

 

2012. szeptember – EVS Training – SOHO – Sending Organization and Hosting Organization

A modern világban a társadalmi szerepvállalás egyének és vállalatok számára is egyaránt kiemelt területnek minősül. Hazánkban is egyre több fiatal fedezi fel az önkéntes munkavégzés azon előnyeit, melyek az egyéni képességek és tapasztalatok mélyítése révén generálódnak.

Munkatársunk, Tóth Károly képviselte alapítványunkat az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) küldő és fogadó non-profit szervezetei számára átfogó képzést nyújtó konferencián.

Az EU-FA alapítvány, mint hivatalos küldő szervezet örömmel vesz részt európai projektek megvalósításában, és határozottan kiáll az önkéntesség fontossága mellett.

További információért látogass el honlapunkra:

www.eu-fa.hu

 

 

 

2011. október – SALTO-YOUTH INCLUSION; Bridges to Work Szeminárium

Munkatársunk, Tóth Károly képviselte alapítványunk az EU foglalkoztatáspolitikájához szorosan kapcsolódó nemzetközi rendezvényen. Az esemény a fiatalok munkanélküliségi rátájának emelkedésével kapcsolatos európai trendek elemzése köré épült, kiemelt figyelmet fordítva a non-formális képzési lehetőségek területére.

Európa egyik legfontosabb feladata a munkanélküliség és ezen belül is a strukturális munkanélküliek helyzetének rendezése. A tréning során a résztvevők kis létszámú, interaktív foglalkozások keretein belül, szituációs játékok segítségével igyekeztek egymás nézőpontjait megérteni, és közös erővel lehetséges megoldásokat találni.

A rendezvény eredményeképpen Alapítványunk 2012. áprilisban hivatalosan is akkreditált küldő szervezetévé vált az EVS – European Voluntary Service – programnak.

Több információt a következő honlapon talál:

www.SALTO-YOUTH.net/Inclusion

www.eu-fa.hu

 

 

Újpest TV riport

 

Újpesti megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmazó üzemünk